Sikre deg de kloke hodene

Trenger din bedrift ny kompetanse? 

Som trainee-bedrift får du

  • Ny kompetanse til bedriften for ett til to år.  
  • Enklere rekruttering – vi rekrutterer for deg!
  • Synliggjort gode jobbmuligheter i Trøndelag.
  • Tilflytning av arbeidskraft til ditt distrikt.  
  • Mulig å ansette for et konkret prosjekt. 
  • Ingen krav til fast ansettelse etter endt periode. 

Har dere behov for kloke hoder med den siste kunnskapen?

Finn kontaktinfo til din lokale trainee-ordning her

Hva er en trainee-bedrift? 

En trainee-bedrift er en bedrift som har behov for kompetanse fra høyere utdanning. Det kan være innenfor alle mulige bransjer. Det er også mulig for to bedrifter å dele på en trainee, dersom bedriftene tilhører samme bransje og kompetansebehovet er det samme. Man kan også ansette trainee ved prosjekt, der man krever spesiell kompetanse for en periode.  

Hva innebærer det? 

Som bedrift vil du motta ny, fersk kompetanse innenfor et område du har behov for. Traineen vil bli ansatt hos dere, med konkurransedyktig lønn og betingelser. Perioden kan vare fra ett til to år. Det er ingen krav om fast ansettelse etter endt periode, men det er mulig å tilby det dersom det er blir aktuelt. Traineen blir ansatt for å bruke sin kompetanse og kunnskap, og skal få erfaring innenfor flere fagområder om ønskelig.  

Hva må jeg gjøre? 

For å få tilgang til søknadsmassen som kommer inn til Trainee Trøndelag må din bedrift blir medlem i en av ordningene under Trainee Trøndelag. Ordningene er geografisk plassert, så det er din lokale ordning som vil være din kontaktperson og samarbeidspartner. Du finner info om din aktuelle ordning og priser for medlemskap her: LINK TIL OM OSS  

Hvem kan jeg ansette? 

Når søknadsfristen for studentene har utløpt den 1. februar vil vi i Trainee Trøndelag gå gjennom søknadsmassen, gjerne sammen med medlemsbedrifter dersom det er ønskelig, og se på mulige koblinger.

Når vi finner studenter som har ønsket kompetanse blir de koblet til bedriftene, og dere bedrifter kan da invitere til intervju. Intervjuprosessen foregår på våren, og det kan bli aktuelt å intervjue flere, samtidig som studentene kan bli invitert på intervju hos flere bedrifter.

Når intervjuene er ferdig, får traineene tilbud om trainee-stilling. Oppstart i jobb er normalt i august, da de aktuelle kandidatene ofte leverer bachelor – eller masteroppgave i juni.  

FAQ

Svar og spørsmål på det du lurer på

Her har vi prøvd og svare på noen av de

Våre historer fra trainee livet