Start karrieren som trainee

En unik start på din yrkeskarriere 

Som trainee kan du forvente

  • Muligheten til å jobbe i en eller to relevante bedrifter i inntil to år.  
  • Et sosialt og faglig nettverk med de andre traineene i ordningen. 
  • Faglig påfyll gjennom kurs med fokus på personlig utvikling.
  • Muligheten til å bli godt kjent med et interessant og mangfoldig næringsliv i stadig utvikling i Trøndelag. 
  • En mentor fra Trainee Trøndelag.  
  • Du får full lønn etter ordinære arbeidsbetingelser.

Frist for årets søknader 01.02.23

Søknadsportal

Søk direkte innen din kategori her

Hva er en trainee?

En trainee er en person som er ferdig utdannet med bachelor eller master, og som er klar for å komme seg ut i arbeidslivet. Det kan også være en erfaring man tar med seg mellom bachelor og master.

Gjennom denne ordningen vil traineene få bruke sin kompetanse hos en relevant arbeidsgiver i en periode på ett eller to år, med full lønn. Traineene vil også være en del av et nettverk sammen med de andre traineene i Trøndelag 

Hva skjer etter jeg har søkt?

Etter at søknadsfristen har gått ut vil vi i Trainee Trøndelag, sammen med våre medlemsbedrifter, gå gjennom søknadsmassen for å finne potensielle kandidater til tilgjengelige jobber i bedriftene. Når du blir koblet sammen med en bedrift vil du bli kalt inn til intervju.

Det kan være flere bedrifter i ulike områder som har behov for din kompetanse, og da vil du bli kalt inn på intervju til flere. Koblinger og intervjuer foregår på våren, med oppstart i jobben fra august. Trainee-perioden varer fra ett til to år.  

Hvilken oppfølging får dere etter ansettelse? 

Som trainee blir du ansatt direkte i bedriften og ikke i Trainee Trøndelag, med ordinær lønn som andre faste ansatte. Du vil også få fri med lønn til å delta på kompetansehevende tiltak som trainee Trøndelag arrangerer. Dette kan være felles tiltak for alle traineene i Trøndelag, eller lokale tiltak i hver ordning. Som trainee vil du få et stort nettverk bestående av andre traineer, både i samme område og i hele Trøndelag.

Det er Trainee Trøndelag som har ansvar for din oppfølging gjennom din trainee-periode, og prosjektleder i den lokale ordningen vil være din kontaktperson. Vi er opptatt av at alle traineer skal bli tatt godt vare på i det nye lokalsamfunnet, så det vil bli arrangert flere sosiale og faglige samlinger for traineene i løpet av perioden.